Gotuj z "Handlem": Wiosenna sałatka

Z rzodkiewką.

Składniki:
cykoria
Sos sałatkowy Paprykowo-ziołowy z białym pieprzem Knorr 
3 garście mieszanej sałaty (radicchio, lodowej i rukoli)
pęczek rzodkiewki 
pół ogórka świeżego
garść kiełków słonecznika
6 jajek przepiórczych
pęczek szczypioru od dymki - 1
3 łyżki soku z cytryny
3 łyżki oleju

Przygotowanie:
Sos – dla nadania niezwykłego smaku zawartość opakowania Knorr mieszamy z sokiem z cytryny i olejem. Jajka gotujemy na twardo (3 min.), studzimy i obieramy.
Sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki. Ogórka przekrawamy wzdłuż na pół, łyżeczką wydrążamy nasiona a następnie kroimy w „księżyce”. Połowę szczypioru kroimy drobno.
Cykorię rozdzielamy na liście. W misce łączymy sałaty oraz pokrojone warzywa i pokrojony szczypior a następnie sałatkę nakładamy do „łódeczek” z cykorii.
Pozostały szczypior sparzamy krótko we wrzącej wodzie. Łódeczki z cykorii obwiazujemy dekoracyjnie szczypiorem i układamy na półmisku.
Sałatki polewamy przygotowanym sosem, na wierzchu każdej porcji układamy połówkę jajka oraz kiełki słonecznika i podajemy.

Smacznego!

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.