Gotuj z "Handlem": Chińskie tofu

Z warzywami.

Składniki:
800 g sera tofu
Fix do potraw chińskich Knorr 
papryka zielona, czerwona, żółta
marchew
sok z jednej cytryny
papryczka chilli
2 ząbki czosnku
pęczek kolendry
30 ml sosu sojowego ciemnego
tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:
Ser tofu kroimy w kostkę o szerokości 1,5 centymetra. Podobnie paprykę. Marchewkę w półplastry. Na patelni smażymy ser tofu, dodajemy posiekany czosnek i chili, następnie dodajemy warzywa. Smażymy wszystko przez 3-4 minuty. W niewielkiej ilości wody rozprowadzamy Fix Knorr, dla nadania smaku. Wlewamy do warzyw i dobrze mieszamy. Potrawę doprawiamy sosem sojowym i sokiem z cytryny. Podajemy posypaną świeżo posiekaną kolendrą. Można też podawać z ryżem.

 Smacznego!

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.