Targi WorldFood Warsaw zakończone

Przez trzy dni 300 wystawców z 25 krajów gościło w stolicy na zaproszenie organizatorów IV edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów.

Wśród nich byli reprezentanci Grecji, Tajlandii, Ukrainy, Włoch, Holandii, Wielkiej Brytanii, Czech, Korei, Iranu, Sri Lanki, Chin i wielu innych krajów.

Podczas Targów w specjalnej strefie rozmów B2B, odbyło się 345 spotkań z przedstawicielami sieci handlowych, sieci HoReCa, hurtowni spożywczych, stacji benzynowych i vendingowych, sklepów z alkoholami, importerami i eksporterami. Byli obecni przedstawiciele m.in.  Auchan, Ekowital, Green Caffe Nero, La Passion du Vin, Lukoil, Maczfit, Organic Coffee, Tesco czy Żabki.

Targi WorldFood Warsaw to nie tylko oferta dla handlu, ale również możliwość nawiązania nowych kontaktów biznesowych z producentami oraz dystrybutorami żywności i napojów z kraju i ze świata dla branży HoReCa. Na przedstawicieli tego sektora szkolenia, warsztaty oraz panele dyskusyjne.

Swoją strefę - EcoFood - na targach miała także branża ekologiczna.

Targom towarzyszyły pokazy kulinarne kuchni z różnych stron świata, panele tematyczne i debaty.

Odbył się również konkurs dla wystawców o Złoty Medal WorldFood Warsaw, do którego zgłoszono ponad 160 produktów. Finalnie przyznanych zostało dziewięć złotych medali, dwanaście wyróżnień, dwie nagrody w kategorii „debiuty” – krajowy i zagraniczny.

Patronat merytoryczny nad konkursem objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni pod egidą Jarosława Uścińskiego.

Joanna Hamdan 5148 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.