Gotuj z "Handlem": Kotlety jajeczno-jaglane

Pomysł na niebanalny obiad.

Składniki (ok. 8 kotlecików):
1 słoiczek Pomidorków koktajlowych półsuszonych Ponti
7 jajek L
1 szklanka kaszy jaglanej
1 średni pęczek koperku
1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej
1/2 łyżeczki soli
oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
tarte orzechy lub bułka tarta (do panierowania)

Przygotowanie:
6 jajek gotujemy na twardo. Studzimy je i obieramy ze skorupek. Rozgniatamy widelcem. Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy. Kaszę, jajka, pokrojony koperek i pomidorki przekładamy do miski. Dodajemy jajko, przyprawy, mieszamy. Formujemy średniej wielkości kotlety, panierujemy i smażymy na średnim ogniu z obu stron. Podajemy ze świeżymi warzywami.

Smacznego!

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.