Gotuj z "Handlem": Bajgiel z makiem

Pstrągiem i cebulą.

Składniki:
2 bajgle
1 serek Almette z rzodkiewkami
kilka plasterków wędzonego pstrąga
garść młodych liści sałaty
rzeżucha
kilka plastrów ogórka
kilka plastrów czerwonej cebuli
 
Piklowana cebula:
½ czerwonej cebuli pokrojonej w bardzo cienkie plastry
100 ml wody
100 ml octu jabłkowego
łyżka cukru
łyżka soli
 
Przygotowanie:
W rondelku mieszamy sól, cukier, ocet i wodę, a następnie zagotowujemy. Dodajemy pokrojoną cebulę i odstawiamy na 15 minut. Piklowana cebula jest gotowa. W międzyczasie smarujemy obficie bajgle serkiem Almette z rzodkiewkami. Układamy warstwowo: liście sałaty, ogórka, pstrąga, rzeżuchę oraz piklowaną cebulę. Nakrywamy drugą połówką bajgla, serwujemy od razu.
 
Smacznego!
 
Przepis z wykorzystaniem nowego smaku serka Almette przygotował David Gaboriaud.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.