Index Food. Bezglutenowe makarony marki Arrighi

W dwóch nowych kształtach.

Włoska marka Arrighi rozszerza ofertę o nowe kształty  makaronów bezglutenowych – rurki oraz spaghetti.

Produkty marki Arrighi powstają w 70 proc. z mąki kukurydzianej i w 29,5 proc. mąki ryżowej, przez co po ugotowaniu ich kolor jest bardzo zbliżony do tradycyjnego makaronu, a wartość odżywcza jest zachowana.

Produkty oznaczone są znakiem przekreślonego kłosa, który oznacza bezpieczną żywność bezglutenową.

Joanna Hamdan 4691 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.