Gotuj z "Handlem": Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem

Idealna propozycja na szybki i sycący lunch.

Składniki na 4 porcje:
400 g krewetek mrożonych
500 g pomidorów
2 garści jarmużu
300 ml mleczka kokosowego
2 ząbki czosnku
2 cm imbiru
1 papryczka chili
1 szalotka
1 op. makaronu Spaghetti 5 Arrighi, bezglutenowego
oliwa z oliwek Extra Vergine bazylia Olitalia
1 pęczek bazylii
1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej

Przygotowanie:
Czosnek, cebulę, imbir obieramy i kroimy w kostkę. Chili kroimy (jeśli wolimy łagodniejsze danie, to usuwamy pestki, które są bardzo ostre). Rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i przekładamy pokrojone warzywa. Smażymy 3-4 minuty często mieszając. Rozmrożone krewetki dodajemy na patelnię. Jarmuż kroimy, usuwamy twarde nerwy. Smażymy całość przez 5 minut. Dodajemy pomidory, mleczko i dusimy przez ok. 3 minuty. Doprawiamy do smaku. Bazylię kroimy i dodajemy na patelnię, mieszamy. Podajemy z ugotowanym makaronem.

Smacznego!

Przepis powstał przy współpracy z blogiem http://apetyt-na-kuchnie.pl.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.