Gotuj z "Handlem": Tagliatelle z łososiem

Zapiekane z przepiórczym jajkiem.

Składniki:
300 g makaroun tagliatelle szpinakowego
Knorr Naturalnie smaczne - Tagliatelle z kurczakiem 
150 g łososia wędzonego
200 ml śmietany 30%
150 ml wino musujące
6 jajek przepiórczych
cebula
świeża bazylia
20 g parmezanu
szczypta pieprzu czarnego świeżo mielonego
3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Makaron gotujemy do miękkości we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedzić. Łososia kroimy w paseczki, cebulę w kostkę, parmezan trzemy na tarce w płatki, a bazylię rwiemy na mniejsze kawałki. Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy pokrojoną cebulę. Dodajemy łososia i smażymy chwilę, wlewamy wino i powoli podgrzewamy do momentu odparowania ¾ objętości płynu. Zawartość opakowania Knorr, dla nadania smaku, mieszamy w miseczce ze śmietaną, a następnie wlewamy na patelnię i gotujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię, dodajemy listki bazylii i mieszamy. Tak przygotowany makaron przekładamy do lekko natłuszczonych kokilek żaroodpornych.

Smacznego!

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.