Dan Cake Polonia. Ciasto drożdżowe

W trzech wersjach smakowych.

Firma Dan Cake Polonia, postanowiła połączyć polską tradycję z międzynarodowymi smakami i przedstawić ciasto drożdżowe w nieco innej odsłonie. Konsumenci już niebawem w sklepach będą mogli wybierać spośród trzech wersji smakowych: z nadzieniem kakaowym, serowym lub w wersji tradycyjnej. Każda z nich, jak na klasyczne ciasto drożdżowe przystało, obsypana jest słodką i chrupiącą kruszonką.

Termin przydatności do spożycia wynosi 30 dni. Warto podkreślić, że jest on osiągany bez użycia konserwantów i sztucznych barwników. Natomiast samo opakowanie oddaje domowy, tradycyjny charakter produktu. Firma zadbała również o czytelną, przejrzystą etykietę oraz – podążając za trendami ekologicznymi - folię z warstwą papieru na spodzie.

Uzupełnieniem oferty ciast drożdżowych jest „Favola”. „La petite brioche”, czyli mini brioszki to przykład śniadaniowej, francuskiej bułeczki. Charakteryzuje je lekka i puszysta struktura, delikatny smak i posypka w postaci słodkiej kruszonki. „Favola” wypiekana jest w specjalnej papilotce. Nowości od Dan Cake Polonia można już znaleźć na sklepowych półkach.

Joanna Hamdan 4691 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.