Unilever Polska. Knorr

Do wieprzowiny, pikantnego kurczaka i mięsa mielonego.

Przyprawa Knorr do wieprzowiny to kompozycja suszonych warzyw, ziół i przypraw, na którą składają się m.in. czosnek, papryka, kolendra, kminek, majeranek, rozmaryn, cząber i gorczyca. Pozwoli ona przygotować aromatyczną marynatę, którą należy natrzeć wieprzowinę, np. polędwiczki, i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Po zamarynowaniu wystarczy obsmażyć mięso na patelni i upiec w piekarniku.

Przyprawa Knorr do pikantnego kurczaka to mieszanka cebuli, czosnku, papryki i pieprzu cayenne. Marynata przygotowana na bazie oleju i nowej przyprawy podkreśli smak mięsa. Wystarczy zamarynować kurczaka z pomocą Przyprawy do pikantnego kurczaka Knorr, odstawić na parę godzin, a następnie upiec w piekarniku, polewając mięso co jakiś czas wytapiającym się tłuszczem.

Przyprawa Knorr do mięsa mielonego to kompozycja cebuli, czosnku, kminku, kolendry.

Joanna Hamdan 5639 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.