Tesco poszerza ofertę produktów bez glutenu, cukru i laktozy

Obecnie w hipermarketach sieci można znaleźć prawie 1000 nowych artykułów, w tym również produkty dietetyczne i pochodzące z upraw ekologicznych.

– Dzięki nowej ofercie zarówno alergicy, osoby korzystające ze specjalnych diet, jak i te, które cenią sobie ekologiczną certyfikowaną żywność znajdą  produkty spełniające ich oczekiwania. Artykuły dla osób, które
z różnych powodów muszą lub chcą wyeliminować z jadłospisu niektóre składniki, zostały skupione
w jednym miejscu. Teraz każdy, kto przywiązuje dużą wagę do swojej diety, łatwo znajdzie artykuły spożywcze, których do tej pory szukał w różnych, często oddalonych o wiele kilometrów sklepach specjalistycznych – podkreśla Michał Sikora, rzecznik prasowy Tesco Polska.

Obecnie w hipermarketach Tesco znajdziemy prawie 300 produktów bez dodatku cukru, laktozy i glutenu, w tym blisko 30 rodzajów bezglutenowego pieczywa i specjalne bezglutenowe piwo.

Na klientów ceniących żywność ekologiczną z Certyfikatem Gospodarstwa Ekologicznego, czeka ponad 300 produktów. Wśród nich różne rodzaje kawy i herbaty, komosa ryżowa, bakalie i wiele innych.

Swoje specjalne miejsce znalazło również ponad 300 produktów używanych w wielu dietach, jak kotlety i wędliny sojowe, tofu, otręby czy napoje ryżowe.

Spośród niemal 1000 produktów, aż 90 proc. to nowa propozycja Tesco. Co ważne, żywność będzie dostępna nie tylko w największych hipermarketach sieci, ale również w małych sklepach.

Joanna Hamdan 4916 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.