Levant Foods. Tahini marki Jasmeen,

Nie tylko smaczna, ale i zdrowa.

Pastę tahini przygotowuje się z uprażonych nasion sezamu. To przysmak, który nie bez powodu nazywany jest także masłem sezamowym – doskonale smakuje bowiem podany na świeżym pieczywie. Tahini warto używać zamiast kremów czekoladowych. Nasiona sezamu są bowiem źródłem cennych składników odżywczych.

Pasta tahini przywędrowała do nas z Bliskiego Wschodu, gdzie dodaje się ją do wielu potraw. Jest nie tylko bardzo smaczna, ale i zdrowa.

Pastę tahini możemy przygotować sami, prażąc na patelni ziarenka sezamu, a następnie blendując je z dodatkiem oleju. W sklepach znajdziemy również gotowy produkt, np. Tahini marki Jasmeen, którą możemy kupić poprzez stronę internetową www.sklep.smacznego.pl. Pastę mieszamy z odrobiną miodu, możemy także dosypać do niej ulubione orzechy. Delikatnie słodka i kremowa jest idealnym dodatkiem do pieczywa, naleśników, czy gofrów. To zdrowy przysmak, który z pewnością pokocha każdy maluch.

Cena za 400-g słoik wynosi 17,60 zł.

Joanna Hamdan 5647 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.