Frosta. Filety niepanierowane

W nowych opakowaniach.

Niepanierowane filety z Czarniaka, Gładzicy oraz Dorsza, znajdziemy teraz w sklepach w odmienionych, jasnych opakowaniach.

Dla kulinarnych odkrywców i smakoszy ryb, Frosta oprócz gotowych rozwiązań proponuje teraz także naturalne, niepanierowane filety rybne: Gładzicę, Czarniaka oraz Dorsza. Pozbawione skóry, pochodzące wyłącznie z europejskich wód, mogą stać się podstawą pomysłów na ciekawy posiłek.

Dla zachowania najwyższej jakości ryby, filety zostały pokryte cieniutką – 10-proc., a więc możliwie minimalną warstwą wody, tzw. glazurą. Zapobiega ona wysuszeniu mięsa, chroni także zawarte w nim składniki odżywcze. Na wszystkich rybnych produktach Frosty znajdziemy także niebieski certyfikat MSC. To znak, że ryby zostały złowione z poszanowaniem ekosystemu morskiego.

Cena za 450-g opakowanie Dorsza, Czarniaka oraz Gładzicy wynosi ok. 30 zł.

Joanna Hamdan 5121 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.