Spotkanie Noworoczne Hochland Polska 2016

Spotkanie Noworoczne Hochland Polska odbyło się 14 stycznia 2016, tym razem w Poznaniu. Tematem spotkania było podsumowanie minionego roku i wprowadzenie uczestników w Nowy Rok.

Spotkania Noworoczne Hochland Polska to już w tradycja.

W ubiegłym roku takie spotkanie odbyło się w Węgrowie, w którym w 2002 roku Hochland Polska otworzył swój kolejny zakład, w którym pracuje około 350 osób.

Zakład w Węgrowie jako jedyny z Zakładów Produkcyjnych Hochland Polska prowadzi skup mleka bezpośrednio od rolników. Tutaj produkowane są puszyste sery twarogowe Almette i sery żółte dojrzewające.

Z kolei tegoroczna lokalizacja, czyli Poznań, nie została wybrana przypadkowo. To tutaj, w bezpośrednim sąsiedztwie, czyli w Kaźmierzu, znajduje się od 1995 roku siedziba firmy Hochland Polska i jednocześnie zakład produkcji serów.

Oficjalna część Spotkania Noworocznego Hochland Polska 2016 odbyła się w Centrum Kongresowo - Dydaktycznym Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.

Spotkanie otworzył Peter Knauer, Prezes Hochland Polska, który serdecznie przywitał wszystkich gości. Następnie przedstawiciele Kierownictwa Hochland Polska podsumowali w krótkich prezentacjach miniony rok, w poszczególnych obszarach firmy i przedstawili najbliższe plany. Kolejnym punktem programu było wystąpienie gościa specjalnego, Petera Stahla, Prezesa Zarządu Hochland SE, który podziękował wszystkim za miniony rok i życzył sukcesów we właśnie rozpoczętym.

W części panelowej spotkania był także czas na zadawanie pytań i odpowiedzi, który został przez uczestników wykorzystany w całości. Część oficjalną  zakończono wystąpieniem mówców motywacyjnych: Olgi Kozierowskiej – Zaborowskiej i Miłosza Brzezińskiego, pod zagadkowym tytułem „Jak pies z kotem”. Wyjątkowy tandem damsko - męski mówił o relacjach damsko-męskich, które można niemal wprost przenieść do relacji biznesowych. Prelegenci spotkali się z bardzo żywiołowym przyjęciem i zostali nagrodzeni gromkimi brawami! 

Po części oficjalnej nadszedł czas na wspólną zabawę w City Park Hotel & Residence i przeniesienie uczestników w klimat latynoskiej fiesty. Tuż po północy zaplanowano kolejną atrakcję – sambodrom w Poznaniu. Chociaż sambodrom to iście brazylijski wynalazek – uczestnicy mogli poczuć ten klimat i  zatańczyć sambę w specjalnie wynajętym tramwaju, jadąc ulicami Poznania by night! W części kulinarnej programu zaplanowano festiwal autorskiej kuchni promującej lekkie receptury w połączeniu z tradycyjnymi smakami.

W styczniowym spotkaniu wzięło udział niemal 100 osób, Pracowników Hochland, w tym goście z centrali Hochland SE.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.