Polacy o swoim żywieniu

Połowa badanych lubi gotować, a prawie jedna trzecia robi to codziennie, unikając jednocześnie konserwantów i tłustych produktów.

Tak przynajmniej wynika z najnowszego badania GfK Polonia na temat zwyczajów żywieniowych Polaków. 34 proc. badanych deklaruje także, że stara się unikać produktów zawierających konserwanty, 29 proc. – wyrobów zawierających sztuczne barwniki, a 28 proc. – tłustych produktów.

Kupując żywność 89 proc. Polaków kieruje się przede wszystkim jakością produktów oraz jej relacją do ceny. Ankietowani preferują produkty naturalne i jest to istotne kryterium, jakie uwzględniają podczas robienia zakupów (88 proc.).

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.