Avico zmienia olej do smażenia

Kolejny po McCain producent frytek mrożonych przechodzi na olej słonecznikowy, ale na razie tylko w segmencie specjalności ziemniaczanych.

- Nasza konkurencja wprowadza mieszankę oleju słonecznikowego oraz wysokooleinowego oleju słonecznikowego, podczas gdy produkty Aviko są produkowane w 100 proc. na oleju słonecznikowym – przekonuje Marta Czap, junior marketing specialist w Aviko.

Aviko przechodzi z oleju palmowego na olej słonecznikowy w specjalnościach ziemniaczanych: cząstki ziemniaka, talarki ziemniaczane, kuleczki ziemniaczane. Głównym powodem takiej decyzji jest chęć zaoferowania klientom zdrowszego rozwiązania.

Produkcja specjalności na oleju słonecznikowym rozpoczęła się w IV kwartale 2010 r. Aviko jest największym producentem mrożonych produktów ziemniaczanych (w tym frytek) w Polsce.

 

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.