Więcej ryby w mrożonkach

Abramczyk zmniejsza glazurę lodową w swoich produktach.

Do zabezpieczenia mrożonych produktów przed wyschnięciem wystarczy 10 proc. lodowej glazury. Obecnie w sprzedaży są produkty zawierające jej nawet od 25 proc. do niemal 35 proc. Nawiązując do tej sytuacji, firma Abramczyk pod hasłem „Dużo ryby – mało wody” od 14 lutego br. zmniejsza poziom lodowej glazury. Dotychczasowe 1000-g opakowania (750 g produktu netto) zastąpią opakowania o gramaturze 850 g (765 g produktu netto), natomiast w miejsce 600-g opakowań (450 g produktu netto) pojawią się 500-g (450 g produktu netto).

Jak zapowiada producent, ceny nowych produktów utrzymają się na dotychczasowym poziomie lub w niektórych przypadkach będą niższe.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.